vorige pagina.

Stabij

Stabij

De Stabij is een sportieve, vriendelijke hond van gemiddelde grootte.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Eenvoudige, lieve hond. Voordeel is dat ze nooit een "hondengeur" hebben èn dat ze niet kwijlen.
De Stabij ziet er erg aaibaar uit ( en dat is hij ook) en heeft een lieve kop met een kenmerkend troffelvormig oor

Karakter

De Stabij is een lieve hond, maar wel behoorlijk eigenwijs. Consequent opvoeden is dan ook noodzakelijk.

Gebruik/functies

De Stabij kan eigenlijk alles, behendigheid, jachttraining, GG, maar ook doggy-dance vindt hij leuk. Gewoon lekker mee het bos in is een feestje.

Lichaamsbeweging

Elke dag een flink eind lopen ( liefst los) is absoluut nodig. Deze hond heeft het ook nodig om zijn hersens te gebruiken, zoekspelletjes en de wandeling afwisselen met oefeningen maakt het voor hond en baas nog leuker.

Verzorging

Af en toe borstelen, meer niet.

Omgang met kinderen

Stabij's zijn dol op kinderen

Geschiedenis

De Stabij was vroeger in Friesland de hond voor de eenvoudige mensen. Hij moest zowel waakhond zijn, als familiehond en mee op mollenjacht. De naam Stabij komt dan ook van Sta-mij-bij.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Krachtig, iets langer als hoog

Kleur

Zwart-wit; bruin-wit en zwart-schimmel

Schofthoogte

Reu 53 cm; teef 49 cm

Ogen

bruin

Vacht

Half-lang

Staart

Lange ( tot aan de hielen) gevederde staart met witte punt

Overige

De Stabij een gezellige huisgenoot. Hij is slim, gehoorzaam, aanhankelijk en vooral lief. Hij slaat wel aan als hij iets hoort, maar blijft niet blaffen. Hij is nooit vals en zal niet bijten. De Stabij is niet erg moeilijk op te voeden, tenminste als de baasje consequent zijn in wat wel en niet mag. Als de hond voldoende beweging krijgt, is hij in huis rustig. De Stabij is dol op zwemmen en doet dit dan ook graag en het hele jaar door (ook in moddersloten). Veel tijd aan de verzorging hoeft u niet te besteden, af en toe borstelen, de lange haren bij de oren wegplukken en de pootjes ( bij de tenen) wegknippen, dat is alles.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Type spaniëls

Een bijdrage van : NVSW

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Jazz
Sjouwkje Silke fan Bûten Ût
Lobke
Oscar en Senna
Sterre Senna van hummelstabij
Jellie -Linde
Remmert- Jari

Fokkers

Hollandse Hout, v.'t ( Stabijhounkennel )

Hollandse Hout, v.'t ( Stabijhounkennel ) Stabijhounkennel V.'t Hollandse Hout: Wij fokken met veel zorg en aandacht en volgens de strenge regels van de Rasvereniging NVSW. De vaders van onze pups worden gekozen uit de dekreuenlijst van de NVSW. Wij letten hierbij vooral op erfelijkheid, ...

hummelstabij

hummelstabij alles over de friese stabij met stamboom

Stabijhoun kennel fan'e Sudewyn

Stabijhoun kennel fan'e Sudewyn Veel informatie over de Friese Stabij in het algemeen en onze honden en kennel in het bijzonder. Af en toe een nestje pups uit een verantwoorde combinatie.

Stabijkennel "Uit de Kleine Dommelvallei"

Stabijkennel "Uit de Kleine Dommelvallei" Met regelmaat fokken wij een nestje volgens de regels van de NVSW. Neem gerust een kijkje op onze site, of bel voor meer informatie.

Stabijkennel fan è Nije Leane

Stabijkennel fan è Nije Leane Stabijkennel fan è Nije Leane fokt volgens de richtlijnen van de NVSW(Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen)

Stabijkennel Fan Bûten ût

Stabijkennel Fan Bûten ût regelmatig fokken wij een nestje mooie stabijtjes. Heb je belangstelling neem dan contact op.

van de Waterplaats

van de Waterplaats Bij Stabijkennel van de Waterplaats wordt af en toe een nestje gefokt. Hopelijk wordt het volgende nestje eind januari 2012 geboren.

Verenigingen

Nederlandes Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen (NVSW)

Nederlandes Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen (NVSW) DE NVSW is DE vereniging voor de liefhebbers van de Stabijhoun-en de Wetterhoun.

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden