vorige pagina.

Steirische rauhhaarbracke

Steirische rauhhaarbracke

De Steirische rauhhaarbracke is een ras dat fors gebouwd is, het ziet er meteen uit als een echte werkhond. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen en ze komen uit Oostenrijk. Ze worden daar o.a. ingezet om gewonde dieren op te speuren op ruw terrein en ook op grote hoogte. Ze hebben er alles voor over om hun werk goed te kunnen doen, ze hebben een grote wilskracht.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras wordt ingezet om gewonde dieren op te speuren op grote hoogte en op ruw terrein. Ze hebben hangende oren, de staart wordt naar beneden gedragen en ze zijn tussen de 45 en de 53 cm hoog. Het zijn honden die niet zo zwaar zijn, maximaal 19 kg en daarom kunnen zij zich ook goed bewegen. Ze zijn flexibel en hebben een goed uithoudingsvermogen waardoor werken voor hen een passie is.

Karakter

Het zijn honden die echt gericht zijn op het zoeken, speuren is voor hen dan ook van belang en wordt van puppy af aan dan ook al met hen gedaan. Ze hebben een goede neus en hebben een goed uithoudingsvermogen. Het zijn dan ook honden die graag bezig zijn en hun werken ook beleven als een passie, ze doen het graag en zetten alles op alles om het gewonde dier te kunnen vinden.

Gebruik/functies

Ze worden ingezet om gewonde dieren op te sporen op ruw terrein en ook op grote hoogte.

Lichaamsbeweging

De honden moeten vaak lang zoeken, een goed uithoudingsvermogen is dan van groot belang. Ook als zij niet aan het werk zijn is bewegen voor het ras van belang.

Verzorging

De verzorging is minimaal, de vacht is niet zo lang maar af en toe borstelen wordt wel aangeraden.

Omgang met kinderen

Het ras voor voornamelijk ingezet om te werken, maar kan ook thuis worden gehouden. Goed socialiseren is dan van groot belang en dan kan hij goed overweg met kinderen.

Geschiedenis

De Steirische rauhhaarbracke komt uit Oostenrijk en wordt ingezet om gewonde dieren op te sporen op grote hoogte en op ruw terrein.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn tussen de 45 en 53 centimeter hoog, ze wegen gemiddeld tussen de 16 en 19 kg. De oren worden hangend gedragen en de staart wordt naar beneden gedragen. De ogen zijn amandelvormig en donker van kleur.

Kleur

De kleur van de vacht is wisselend, variërend van rood tot gelig, soms zijn er wat witte vlekken op de borst aanwezig, maar niet altijd.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Steirische rauhhaarbracke is gemiddeld 45 tot 53 cm.

Ogen

De ogen van dit ras zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht van dit ras is vrij ruw en stug.

Staart

De staart is dik aangezet en wordt naar beneden gedragen.

Overige

Dit ras komt uit Oostenrijk, ze worden ingezet om gewonde dieren op te sporen op ruw terrein.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Lopende honden en zweethonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden