vorige pagina.

Sussex-spaniël

Sussex-spaniël

De Sussex Spaniel is een ras dat hoor bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. Het zijn erg lieve en kalme honden, daarnaast zijn ze van nature echte jagers. Ze worden gemiddeld twaalf jaar oud en wegen ongeveer 22 kg. De honden worden maximaal 41 cm groot en ze zijn vaak goudglanzend lever van kleur. Het is een ras dat graag in het struikgewas aan het werk gaat, de aanleg voor rapporteren hebben deze honden echt in zich. Ze zijn erg lief voor kinderen en ook met andere honden zijn er geen problemen.

Bij voorkeur hebben deze honden graag een huis met een tuin zodat zij hier heerlijk kunnen rennen. Qua verzorging moet de Sussex Spaniel regelmatig worden geborsteld en gekamd. Op deze manier kunnen grote klitten in de vacht voorkomen worden. Je kunt deze honden echt als gezelschapshond houden, ook voor gezinnen waarin kleinere kinderen wonen zijn dit leuke honden, ze zijn namelijk erg lief voor kinderen en als er al een andere hond aanwezig is, dan is dat ook geen probleem want de Sussex Spaniel past zich snel aan en speelt graag!

Algemeen beeld

Raskenmerken

Als je een lieve en kalme hond zoekt dan is de Sussex Spaniel zeker een aanrader, het zijn honden die erg lief zijn voor kinderen en graag met hen spelen. De honden zijn ook gek op andere honden en spelen graag, een huis met tuin is wel aan te raden omdat ze hun energie kwijt moeten kunnen,.

Karakter

het karakter van de honden is goed voor mens en dier want ze kunnen zowel met kinderen als met andere honden erg goed overweg. Ze hebben wel veel energie die ze graag iedere dag kwijt willen, het liefst hebben zij dan ook een tuin waar zij lekker kunnen rennen.

Gebruik/functies

Van nature zijn het echte jagers, ook apporteren kunnen zij erg goed. Het zijn ook echte gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

Veel beweging, volop kunnen rennen en een tuin, dat is wat de Sussex Spaniel nodig heeft.

Verzorging

De verzorging bestaat uit regelmatig borstelen en kammen om de klitten te voorkomen.

Omgang met kinderen

Met kinderen gaan deze honden erg goed overweg, ze zijn dol op elkaar en kunnen hun energie samen kwijt.

Geschiedenis

Het zijn van nature goede jagers, het zijn ook honden die goed kunnen apporteren en nu zijn het voornamelijk gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan laag op de poten, ze hebben veel haar, de oren zijn lang en hangen naast de kop. De ogen zijn donker van kleur en de staart is kort en wordt deels hoger gedragen.

Kleur

De kleur van de vacht is goudkleurig.

Schofthoogte

De Sussex Spaniel is gemiddeld 40 cm groot, de teefjes vaak wat kleiner.

Ogen

De ogen van dit ras zijn wat donker van kleur.

Vacht

De vacht is goudglanzend van kleur, dient regelmatig verzorgd te worden door te borstelen en te kammen.

Staart

De staart is kort en wordt naar beneden gedragen.

Overige

De Sussex Spaniel zijn lieve en kalme honden die van jagen houden. Ze vinden het heerlijk om samen met kinderen te kunnen rennen en een huis met tuin is voor hen zeker aan te raden.

Rasindeling

Rasgroep 8: Retrievers en Waterhonden
» Sectie Opjagende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Retrievers en Waterhonden

Bekijk ons blog met filmpje op onze webshop: https://waterblazershop.nl/blogs/waterblazershop-nl-blog/wat-is-een-waterblazer-alle-informatie-over-een-waterblazer-voor-je-hond Wat is een honden waterblazer? Er zijn veel hondenbaasjes die geen idee ...
antwoord
Geachte hondenliefhebber, Heeft u een hond en bent u woonachtig in de provincie Overijssel of provincie Gelderland? Dan zou u ons heel erg helpen bij onze scriptie door het invullen van deze enquête: https://nl.surveymonkey.com/r/Y6Y29JN Wij ...
antwoord
Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Int.Ch.Eur.Ch.Slo.Ch.Bournefield Her Majesty

Fokkers

Bournefield

Bournefield gordon en Engelse setters en sussex spaniëls uit Engelse bloedlijnen. Gezondheid & karakter zijn bij ons prioritair. Lid van verscheidene rasverenigingen.

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden