vorige pagina.

Vizsla Draadhaar

Vizsla Draadhaar

De Vizsla Draadhaar is een hond die hoort bij de staande jachthonden, retrievers en spaniels. De honden zijn erg gehoorzaam en vlijtig. Daarnaast worden de honden gemiddeld twaalf jaar oud. De honden zijn ongeveer 55 cm qua hoogte, de reu vaak wat groter. Ze wegen ongeveer 22 tot 27 kg en zijn draadharig. De Vizsla Draadhaar is een hond die goed overweg kan met kinderen en ook erg goed kan met andere honden. De honden zijn graag binnen in huis en vinden het heerlijk om te wandelen en om samen met de baas te gaan oefenen. Het zijn honden die niet zoveel verzorging nodig hebben en die graag met de baas er op uit gaan. De honden zijn erg lief voor kinderen en zijn dan ook graag met hen samen aan het spelen.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Vizsla Draadhaar is een hond die erg gehoorzaam is en ook erg vlijtig over kan komen. De honden luisteren goed en vinden het heerlijk om samen te mogen oefenen.

Karakter

De honden zijn gehoorzaam, ze oefenen graag met de baas en luisteren dan ook erg goed. Het zijn honden die graag binnen in huis zijn bij de andere gezinsleden.

Gebruik/functies

De honden zijn echte gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

De honden hebben wel wat beweging nodig, een aantal keer per dag een flinke wandeling is voor hen wel degelijk van belang. De Vizsla Draadhaar is een hond die er graag op uit gaat dus een tuin wordt wel aangeraden.

Verzorging

De honden hebben niet zoveel verzorging nodig, af en toe borstelen wordt wel aangeraden.

Omgang met kinderen

De Vizsla Draadhaar kan goed overweg met kinderen. De honden is erg lief voor hen en ze spelen goed samen. Zeker in de tuin kunnen ze zich samen goed uitkuren.

Geschiedenis

De honden zijn altijd al goede gezelschapshonden geweest en nu nog steeds.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan hoog op de poten. Ze hebben flinke schouders en de ribben zijn vaak goed te voelen. De staart is dun en wordt naar achteren gedragen en is niet zo heel lang. De oren hangen naar beneden en de ogen zijn amandelvormig.

Kleur

De honden zijn vaak draadharig en donkertarwe van kleur. Ook kunnen zij donkergoud geel van kleur zijn.

Schofthoogte

De honden zijn gemiddeld 55 cm hoog en de reuen kunnen tot maximaal 62 cm groot worden.

Ogen

De ogen van deze honden zijn wat amandelvormig en vaak donker van kleur.

Vacht

De vacht van deze honden is draadharig, de honden hebben niet zoveel verzorging nodig af en toe borstelen wordt wel aangeraden.

Staart

De staart van de Vizsla Draadhaar is vrij dun en wordt naar benden gedragen.

Overige

De honden kijken vriendelijk uit de ogen en kunnen goed met mensen en andere honden. Ze vinden het heerlijk om lekker te kunnen rennen.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Continentale voorstaande honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden