vorige pagina.

Westfaalse dasbrak

Westfaalse dasbrak

Als het over de Westfaalse dasbrak gaat, dan gaat het over een ras dat hoort bij de dashonden. Het zijn erg fanatieke honden. De honden houden van bewegen, ze hebben dan ook het liefst een grote tuin waar zij de energie overdag goed in kwijt kunnen, maar ook zijn ze altijd in voor een wandeling. Het zijn niet zo'n grote honden, maximaal 35 cm hoog.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De kenmerken van de Westfaalse dasbrak zijn dat de honden ongeveer 30 tot 35 cm hoog zijn, de reuen zijn wat hoger dan de teefjes. De honden zijn ook waaks, ze kunnen thuis alles goed in de gaten houden en heen en weer bewegen zo kunnen zij ook overdag hun energie goed kwijt. Ze kunnen goed overweg met kinderen en vinden het heerlijk om te mogen bewegen, ook gaan ze graag met de baas mee op pad.

Karakter

De honden hebben een goed karakter, ze houden van jagen dat zit er echt in, maar ze kunnen ook ingezet worden als huishonden, ze moeten dan wel hun energie goed kwijt kunnen. Het zijn erg levendige honden, dat is ook aan de ogen al goed te zien. De honden kunnen zich snel voortbewegen en dit houdt in dat zij ook veel energie hebben en het uithoudingsvermogen is ook erg groot. Veel bewegen is daarom nodig als je de Westfaalse dasbrak gaat kiezen.

Gebruik/functies

Echte dashonden, nu ook gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

De Westfaalse dasbrak hoort bij de dashonden en de brakken, de honden hebben veel energie en deze moeten zij dan ook kwijt kunnen, het wordt aangeraden om een huis met tuin te hebben als je voor dit ras gaat kiezen.

Verzorging

De vacht van de honden is kort er is daarom ook niet zoveel verzorging nodig bij de vacht.

Omgang met kinderen

De Westfaalse dasbrak kan goed overweg met kinderen, ze kunnen samen spelen en hun energie kwijt.

Geschiedenis

Het zijn honden die werden ingezet als dashond, nu zijn het voornamelijk gezelschapshonden die wel beweging moeten hebben.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn niet zo hoog gebouwd, maximaal 35 cm en de teefjes wat kleiner. De oren worden naar beneden gedragen en zijn redelijk groot. De ogen zijn donker van kleur en zijn amandelvormig.

Kleur

De vacht is veelal donker en wit van kleur, maar verschillende kleuren zijn toegestaan bij de Westfaalse dasbrak.

Schofthoogte

De schofthoogte van de reu is ongeveer 35 cm en de teefjes zijn wat kleiner, gemiddeld 30 cm.

Ogen

De ogen van deze honden zijn donker van kleur en ook amandelvormig.

Vacht

De vacht van deze honden is dicht en goed verdeeld over het hele lichaam. De vacht is kort, veel verzorging is er dan ook niet nodig aan de vacht van de Westfaalse dasbrak.

Staart

De staart van dit ras is matig hoog aangezet, bij de aanzet is de staart erg dik en ook glad. Aan de bovenkant is de staart ook borstelig, aan de onderkant soms ook.

Overige

Het zijn zeer goede honden om in gezelschap te houden, je moet ze goed socialiseren en dan heb je aan de Westfaalse dasbrak een fijn ras waar je jaren plezier mee kunt hebben.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Kleine lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Lopende honden en zweethonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden