vorige pagina.

Zwarte Russische terriër

Zwarte Russische terriër

De Zwarte Russische terriër is een meer dan gemiddeld grote hond die graag bezig is met de baas en uitstekend waakt.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Intelligent, robuust, weerbestendig, kindvriendelijk, terughoudend tegenover vreemden, waaks!

Karakter

rustig in huis, vriendelijk met kinderen en andere dieren, mits goed gecosialiseerd! werkt graag voor de baas, bewaakt zijn terrein en mensen.

Gebruik/functies

is vroeger gefokt voor bewaking van grenzen. Waakt nog steeds heel goed en werkt graag met en voor de baas. Of dit nu IPO, G&G of behendigheid is, zolang hij met de baas bezig is geeft hij zich volledig.

Lichaamsbeweging

De Rus houd van een stevige wandeling, maar heb je eens een keer minder tijd dan past hij zich aan.

Verzorging

De Rus heeft een dikke wollige vacht die erg bewerkelijk is. Hij moet 1 a 2 keer per week grondig geborsteld worden en 3 a 4 keer per jaar geknipt in een specifiek model.

Omgang met kinderen

Is heel lief en beschermend naar zijn "eigen" kinderen. Maar ook kinderen die komen spelen worden toegelaten, hij houd een "oogje in het zeil".

Geschiedenis

De Rus is gefokt om de grenzen in Rusland te bewaken, hij is ontstaan uit verschillende rassen. De belangrijkste zijn Riesenschnauzer, rottweiler, airedale terrier en moscouse waterhond. Daarnaast zijn er nog een aantal rassen gebruikt om specifieke dingen te veranderen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De rus is goed geproportioneerd met krachtige botten en sterke spieren. brede diepe borst, gewelfde ribben. Rechte rug, stevige rechte poten, een gestrekte kop die vierkant lijkt door de volle baard, snor en wenkbrauwen.

Kleur

Zwart of zwart met enkele grijze haren. Heel af en toe komt er een "mis" kleur voor, zoals black en tan, wit of bruin. deze zijn niet toegestaan.

Schofthoogte

teven: 66 - 72
reuen: 72 - 78

Ogen

donker bruin

Vacht

wollige ondervacht met een goed aansluitende redelijk stevige bovenvacht. op benen, baard, snor en wenkbrauwen overvloedig behaard.

Staart

vroeger gecoupeerd, maar momenteel lang en natuurlijk gedragen. Voorkeur voor een niet krullende staart.

Overige

Eens een Rus , altijd een Rus, is een veel gehoorde kreet!
Een geweldig ras met veel qualiteiten!

Rasindeling

Rasgroep 2: Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden
» Sectie Pinschers en schnauzers

Een bijdrage van : Diana Ramakers

Forum Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Ahovoy Poslannik
Black Elite April
Black Magic Evangelika of Duck Creek
Gosha Vanara
Gordislava Lyukaya Ter Avalon (Luka)

Fokkers

Ahovoy

Ahovoy Wij zijn in bezit en fokken Zwarte Russische terriers sinds 1992.

From Lukayas Dream

From Lukayas Dream Wij fokken af en toe een nestje uit verantwoorde combinaties. Zo staat gezondheid hoog bij ons in het vaandel. Onze honden worden bij ons in huis geboren en blijven daar tot ze naar hun nieuwe eigenaar gaan. Al onze honden krijgen een stamboom, zijn ...

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden