vorige pagina.

Zwitserse lopende hond

Zwitserse lopende hond

De Zwitserse lopende hond is een ras dat zoals de naam al zegt uit Zwitserland komt. Deze honden zijn erg goed in het speuren maar ook als gezelschapschapshond. De volwassen reu wordt gemiddeld 54 cm en de teefjes rond de 52 cm. Het zijn prima honden om binnen te houden en ook om er samen mee op uit te trekken, ze zijn erg trouw maar hebben de nodige beweging iedere dag nodig.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Dit ras kent in totaal vier varianten namelijk de Berner, de Jura, de Luzerner en de Schwyzer. Ze hebben allemaal een andere kleur, de Jura is opvallend omdat deze wat zwaarder is dan de andere van deze soort. Het is opvallend dat zij echt het jachtpostuur hebben, speuren doen zij dan ook graag, maar ook jagen op hazen en vossen is bij dit ras zeker geen uitzondering.

Karakter

Het karakter van de Zwitserse lopende hond is goed, het zijn trouwe honden. Het zijn goede gezelschapshonden. Ze vinden het heerlijk om onder de mensen te zijn en zijn erg intelligent. Je kunt hen in korte tijd veel leren en dat houdt in dat je er veel mee kunt bereiken. Als je veel van bewegen houdt, dit ras gaat graag met je mee aan de fiets of mee hardlopen zo kunnen zij hun energie goed kwijt buiten het jachtseizoen.

Gebruik/functies

Speurhond en gezelschapshond

Lichaamsbeweging

Ze hebben veel beweging nodig, dat komt onder andere omdat ze het speuren/jagen echt in zich hebben en deze energie moeten zij kwijt kunnen.

Verzorging

De verzorging is minimaal, ze hebben een korte vacht.

Omgang met kinderen

Ze kunnen goed overweg met kinderen en hebben een lief karakter.

Geschiedenis

Dit ras is afkomstig uit Zwitserland en kan worden ingezet als speurhond en als gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De Zwitserse lopende hond heeft lange oren, de staart wordt naar beneden gedragen en de ogen zijn donker van kleur. Ze hebben een korte vacht en ze worden gemiddeld 54 cm groot, de teefjes iets kleiner met 52 cm.

Kleur

De kleur van de vacht is wisselend, veelal wit met bruine vlekken.

Schofthoogte

De schofthoogte van de reuen is gemiddeld 54 cm en van de teefjes 52 cm.

Ogen

De ogen van dit ras zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht is kort en daarom is er niet veel verzorging nodig.

Staart

De staart is lang en dun en wordt naar beneden gedragen, tenzij de honden aan het jagen zijn dan wordt hij hoger gedragen.

Overige

De Zwitserse lopende hond is een ras dat goed geschikt is als gezelschapshond, maar ook als speurhond. Ze hebben een goede neus en kunnen hazen e.d. snel op het spoor zijn.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Lopende honden en zweethonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden