Afbeelding De beste robotstofzuigers tegen hondenharen

De beste robotstofzuigers tegen hondenharen

Een lief huisdier in huis? Voor velen is de hond een belangrijk lid van de familie. Toch zijn er altijd een paar aandachtspuntjes waar je rekening mee moet houden als je een hond in huis hebt. Zo zul je in je woning dagelijks te maken krijgen met veel hondenharen. Elke dag stofzuigen zal veel tijd in beslag nemen. Een robotstofzuiger kan dan ook zeker van pas komen. Maar wat is de beste robotstofzuiger tegen hondenharen?

Je eigen wensen en je woning

Wat de beste robotstofzuiger voor jou is, is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen en ook van je woning. Wil je een robotstofzuiger waar je niet naar om hoeft te kijken? Dan kom je uit bij een stofzuiger uit het hogere segment. Deze kun je namelijk vaak zo instellen dat hij bijvoorbeeld op een bepaalde tijd uit zichzelf begint met stofzuigen en een automatisch programma kan volgen. Ook uit een betaalbaarder segment zijn er genoeg robotstofzuigers te vinden. Welke het beste is voor hondenharen bij jou thuis, is afhankelijk van onder andere de vloer. Het is belangrijk dat je de stofzuiger goed afstelt op de soort vloer die je hebt en op die manier ook op je wensen.

Het schoonmaakresultaat

Bij een stofzuiger is het schoonmaakresultaat natuurlijk het belangrijkste. Hij moet immers wel alle hondenharen goed op kunnen zuigen. Dit resultaat wordt door verschillende zaken bepaald. Meestal heeft de stofzuiger een schoonmaakroute, wat ervoor zorgt dat er nooit delen van het huis overgeslagen worden. Ook is het belangrijk dat hij genoeg zuigkracht en ronddraaiende borstels heeft. Dit zorgt er het beste voor dat alle hondenharen het beste opgezogen worden. Zo is de kans ook kleiner dat hij haren niet goed opzuigt of alsnog laat liggen.

De bediening

De bediening van de stofzuigers is ook verschillend. Sommige stofzuigers moet je zelf aanklikken met een knop op de thuisbasis. Ook zijn er soorten die je zelf kunt instellen op een bepaalde tijd of op afstand aan kan zetten met een app. Ook de opvangbak kan erg verschillen. Bij de ene moet je deze handmatig legen en weer een luxere versie kan bijvoorbeeld automatisch legen op de thuisbasis. De thuisbasis, of ook wel oplaadbasis, heeft dan een grote opvangbak waar hij zich automatisch leegt. In dat geval moet je alleen eens in de zoveel tijd de grote opvangbak legen. Dit scheelt ook weer veel handmatig werk, wat je anders zelf zou moeten doen.