Afbeelding Dit zijn de leukste familiehonden!

Dit zijn de leukste familiehonden!

Honden zijn echte gezins dieren en kunnen je beste vriend worden, maar niet elke hond kan overweg met alle gezinsleden. Zo heb je hondenrassen die alleen goed luisteren naar het hoofd van het gezin of een hond met een instinct waar je niks aan kan veranderen. De functie van de hond bepaalt voor een groot gedeelte het karakter van de hond en zo zijn er een hele hoop honden die vanuit huis goed kunnen jagen of op schapen hoeden. In dit blog gaan we in op de hondenrassen die van origine een leuke gezinshond zijn!

Bulldog

Het is een leuke en compacte hond en enorm gespierd. De bulldog heeft vaak een wat agressief uiterlijk, maar dit geldt vooral voor de Engelse en Franse variant. De honden kunnen goed tegen een stootje, maar je moet wel voorzichtig zijn met de hond natuurlijk! De honden hebben wel een goede training nodig en zeker wanneer er kleine kinderen in het gezin zijn. Wanneer ze dit zijn hebben ze veel over voor het gezin en zullen ze er alles aan doen om je te beschermen.

Beagle

Deze hond is ook lekker compact en je ziet ze vaker terugkomen in een gezin. De beagle is een van de uitzonderingen op de kleine honden die net als de Bulldog leuk zijn voor het gezin. Ze spelen graag met het gezin en vinden het ook geen probleem als er andere dieren in het gezin voorkomen. De honden verharen wel enorm dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden wanneer je gaat kijken naar dit beestje.

Newfoundlander

het is een enorme hond en je zult hem vast en zeker wel eens zijn tegengekomen. Het is een erg rustig hondenras en laat zich niet snel gek maken. De hond zal kinderen bewust niks aandoen, maar vanwege zijn formaat kan het zijn dat hij een kind wel omver duwt.

Golden Retriever

Het is een middelgrote hond met een lief uiterlijk. De honden kunnen goed luisteren en het zijn honden die je kunt vertrouwen. De honden werden vroeger vooral bij de jacht gebruikt om de prooi mee op te halen en ze zijn dus ook geen doorbijters. De honden hebben wel discipline nodig om naar je te laten luisteren, maar als dit is gelukt is het een echte gezins aanwinst.

Ierse Setter

Het is een super leuke vriend van kinderen die veel energie hebben. De honden zijn enorm enthousiast en vinden niks leuker dan even spelen met het baasje. Ze zijn niet agressief en kunt ze goed laten gedragen met minimale training, zolang ze buiten hun energie kwijt kunnen natuurlijk.