Afbeelding Zo vind je goede hondenvoer!

Zo vind je goede hondenvoer!

Soms is het een hele uitdaging om goede hondenvoer te vinden voor je hond. Er zijn zoveel verschillende soorten voer en merken dat je soms niet meer weet wat wel en niet goed is. Om je wegwijs te maken komen er een aantal antwoorden op vragen; Wat is goed hondenvoer en wat zijn hier de kenmerken van?

Dit moet je vermijden

Het is belangrijk om conserveringsmiddelen te vermijden. Hierbij kun je denken aan BHA of BHT. Dit zijn afkortingen die vaak op verpakkingen vermeldt staan en kunnen ervoor zorgen dat de hond last kan krijgen van de huid of vacht.

Levensfase van de hond

Voordat je begint met kijken naar hondenvoer is het belangrijk dat je kijkt naar de levensfase van de hond. De behoeften qua voeding zijn namelijk erg verschillend van puppy’s dan van een volwassen hond. Pups moeten nog groeien en hebben nog een stuk meer vitamines en mineralen nodig om groter te worden.

Natuurlijke voeding

Nu je weet dat je geen conserveringsmiddelen wilt hebben in de voeding kun je gaan kijken naar natuurlijke voeding zonder: geur, kleur en/of smaakstoffen. De toevoegingen hebben namelijk geen goede invloed op de voeding, al kan de hond het natuurlijk wel lekker vinden.

Vlees

De honden hun spijsvertering is opgebouwd om dierlijke eiwitten te verteren. Deze zijn namelijk een belangrijke factor voor veel aminozuren en vitamines en mineralen. Als er meer vlees van goede kwaliteit zit in de voeding, kan de hond het beter verteren. Voor goede voeding kun je kijken naar de reviews om er zeker van te zijn dat je goede voeding koopt.

Graanarm

Net zoals er goed vlees in het voer moet zitten is het ook van belang dat er weinig tot geen graan in de voeding zit. Honden kunnen dit namelijk minder goed verteren, al hebben honden er vaak zelf geen last van.