Afbeelding Hoe leert je hond alleen zijn?

Hoe leert je hond alleen zijn?

Nu je weer gaat werken moet je hond er weer heel erg aan wennen dat hij alleen moet zijn in huis. Veel mensen vragen zich dan altijd af hoe ze een hond moeten aanleren om meer thuis te zijn. Het is namelijk erg belangrijk om de hond erop voor te bereiden dat hij vaker alleen gaat zijn en daarom is het ook belangrijk om te weten wat een hond doet als hij verlatingsangst laat zien.

Wat doe je tegen verlatingsangst?

Er zijn een hele hoop honden die het lastig vinden om alleen thuis te zijn. Dit kun je merken aan het slopen van spullen, blaffen of plassen in huis. Als je dit opmerkt weet je zeker dat hij dit lastig vindt, maar ook veel honden die dit niet laten merken hebben hier last van.

Je kunt hier achter komen door een filmpje te maken van de hond wanneer je weg gaat. Zo kun je zien of de hond rust gaat pakken, ongeduldig is of aan het piepen is. Een hond die niet graag alleen thuis is kan enorm veel stress ervaren. Doordat de hond nog niet zelf ervoor kan zorgen zich rustig te voelen gaat hij zich raar gedragen.

Vaardigheid

Een hond is een super sociaal dier die het erg fijn vindt om in groepen te leven. Door deze sociale relaties kan dit ook gevolgen hebben en is dit onnatuurlijk voor de hond. Het kan een hond een onveilig gevoel geven en het is dus belangrijk om dit te leren. Deze vaardigheid heeft tijd nodig en dit moet je langzaam opbouwen.

Een veilig gevoel

Een hond heeft een veilig gevoel nodig om zich te kunnen ontspannen en rustig alleen thuis te kunnen zijn. Wanneer hij niet dat gevoel heeft kan het voor en hond heel lastig zijn om rustig op de mat te blijven liggen. Voor mensen geldt het ook zo dat mensen een prikkel moeten hebben van een veilig gevoel om de dag rustig door te komen. Het kan zijn dat de hond te veel aan je gehecht is en het is belangrijk om voor een tijdje de hond een beetje uit je buurt te houden. Er is namelijk een heel erg groot verschil tussen honden die aanhankelijk en afhankelijk zijn.

Zelfstandigheid

Het is belangrijk om de hond te trainen op zelfstandigheid. Dit kun je doen door te trainen met de hond op hersenwerk door bijvoorbeeld met de hond te gaan speuren. Zo gaat hij zelf ergens op af zonder jouw hulp. Door dit te trainen zal het zelfvertrouwen bij de hond enorm omhoog gaan en dit zorgt voor een groot verschil wanneer hij of zij alleen thuis moet zijn.

Wanneer je de hond graag alleen houdt in een Bench wanneer je van huis gaat, is het belangrijk dit te oefenen. Dit doe je door de hond ook in de bench te doen wanneer je in de buurt bent en de hond zich veilig voelt. Door dit alleen te doen wanneer de hond alleen is leert hij dit niet op de juiste manier en zal die de hele dag huilen, blaffen en plassen in de Bench.