Afbeelding Zo zorg jij voor een diervriendelijke tuin

Zo zorg jij voor een diervriendelijke tuin

Heb jij een hond, en wil je graag dat hij net zoveel van je tuin kan genieten, als jijzelf? Dan is het belangrijk dat je je tuin zo diervriendelijk mogelijk inricht. Dit is niet heel moeilijk, want vaak hoeven er maar een paar kleine aanpassingen gedaan te worden, maar het is wel belangrijk. Op deze manier voorkom je dat je hond aan je planten gaat knagen, je meubels omver loopt of in de zandbak van je kinderen zijn behoeftes gaat doen. In dit artikel vertellen wij je dan ook, hoe jij kunt zorgen voor een diervriendelijke tuin.

Zorg voor een eigen plek

Net als voor mensen, is het voor honden ook belangrijk dat zij een eigen plek hebben. Een plek waar ze uitgebreid in de zon kunnen liggen, of juist op een kussen in de schaduw. Maar, ook een plek waar ze met hun speeltje kunnen spelen op het gras, of waar ze een strook zand hebben om te graven. Zorg er dus zeker voor dat je zo’n plek voor je hond realiseert. Ligt deze plek vol in de zon? Zorg dan voor een goedkope parasol, zodat ze zelf de keuze hebben of ze in de zon of in de schaduw liggen. Net als voor mensen, is het ook voor honden niet goed als ze te lang in de zon liggen. Liggen er tegels op de plek waar je deze hondenplek wilt maken? Overweeg dan om deze eruit te halen, of er kunstgras of een kleed op te leggen. Tegels worden namelijk al snel heel erg heet, waardoor de voetkussens van je hond kunnen verbranden.

De juiste tuinmeubelen voor iedereen

Net als bij de meubels in je woning, moet je hond ook weten waar hij wel of niet op mag zitten in de tuin. Wil jij graag luxe tuinmeubelen aanschaffen voor je tuin? Dan is de kans groot dat je hond hier niet op mag komen. Ga je voor een luxe tuinmeubelen, dan is de kans wel aanwezig dat hij dit zal blijven proberen. De zachte kussens zijn nou eenmaal erg aantrekkelijk. Wil je je hond wel bij je hebben? Overweeg dan een fleeceplaid over één van de kussens heen te leggen. Zo bescherm je het kussen en kan je hond gewoon bij je liggen. Uiteraard moet je er dan wel op letten dat hij niet gaat knagen, want dan kun je je meubels binnen de kortste keren weggooien.

De juiste bloemen en planten

Denk als laatste ook na over de juiste bloemen en planten in je tuin. Vrijwel de meeste bloemen kun je gewoon in je tuin planten, maar er zijn er een aantal die je bij voorkeur niet plant. Wil je deze toch graag in je tuin hebben, zorg er dan voor dat deze buiten het bereik van je hond staan. Hyacinthen en Lelies zorgen voor maagproblemen, een hortensia zorgt er vaak voor dat je hond moet braken en last krijgt van diarree, en krokussen vermijd je het liefste helemaal. Deze zorgen namelijk voor ademhalingsproblemen, maar ook kan je hond last krijgen van zijn lever en nieren.