Afbeelding Dit zijn de 7 beste waakhonden

Dit zijn de 7 beste waakhonden

Wil jij graag het gevoel hebben een veilig huis te hebben? Er zijn allerlei regelingen die je kunt treffen om dit voor elkaar te krijgen. Een van de methodes om dit voor elkaar te krijgen, is door een waakhond in huis te nemen. Dit kan zowel interessant zijn voor een eigen woning, of je bedrijfsterrein zoals een boerderij. Maar welke honden rassen hebben de beste kwaliteiten om als waakhond te dienen? In deze blog lichten we de 7 beste keuzes voor je uit. Hierdoor kun je straks eenvoudiger bepalen welk hondenras de beste keuze voor je is.

Doberman Pinschers

In de eerste plaats heb je Doberman Pinschers. Deze honden staan bekend om hun prachtige donkerbruine en zwarte vacht en hun zowel elegante als slanke lichamen. Doberman Pinschers worden vaak gebruikt als waakhond. Dit komt doordat ze makkelijk te trainen zijn. Het is niet voor niets dat zelfs de politie en het leger vaak deze honden inzet. Eigenschappen als onbevreesdheid, alertheid en zelfverzekerdheid maakt dit hondenras tot een optie die alom geprezen wordt. Bovendien zijn ze sterk, lenig en snel. Het enige waar je op dient te letten met Doberman Pinschers, is dat je ze vol energie zitten die ze kwijt moeten. Laat ze dus regelmatig even lekker uitrazen door te rennen en spelen.

Rottweilers

Ten tweede heb je Rottweilers. Deze honden staan bekend als de 'honden van de boerderij' omdat ze vooral vaak werden gebruikt om schapen en koeien te bewaken in het verleden. Ook deze honden kunnen intensief worden afgericht, waardoor ze prima als waakhonden kunnen fungeren. Rottweilers zijn tevens zeer gehoorzaam en trouw. Deze honden staan verder bekend om hun intelligentie, harde werkmentaliteit en hun gevoeligheid voor gezag. Het is dus niet voor niets dat hondenfokkers haast een obsessie hebben met dit hondenras. Wanneer je opzoek bent naar een waakhond die ook nog eens geduld heeft en makkelijk te trainen is, is dit zeker een optie.

Bulldogs

Een ander hondenras dat vaak als waakhond wordt gebruikt, zijn Bulldogs. Deze honden kunnen veel energie hebben, maar zijn tegelijkertijd ook erg liefdevol en trouw. Dankzij hun zware, krachtige lichaam en gespierde ledematen zijn het de perfecte honden om te gebruiken als waakhond omdat ze zich kunnen verdedigen wanneer dat nodig is. Hoewel Bulldogs niet zo alert zijn als andere hondenrassen, kunnen ze wel heel goed afgericht worden.

Boxers

Verder zijn er ook Boxers. Deze honden staan bekend om hun energieke, zelfverzekerde en intelligente persoonlijkheid. Deze honden zijn niet alleen geweldige waakhonden, maar ook geweldige gezinsleden! Ze zijn dol op kinderen en kunnen goed met andere dieren overweg. Ook deze honden kunnen makkelijk afgericht worden en zijn alert, hardwerkend en trouw. Bovendien hebben ze een enorme portie energie en zijn deze honden in staat om hun weg te vinden in een onbekende omgeving of situatie.

Duitse Herders

Het vijfde hondenras dat we moeten bespreken, zijn Duitse Herders. Hoewel veel mensen denken dat herdersrassen weinig van elkaar verschillen, is dit zeker wel het geval. Deze honden staan bekend om hun intelligentie en uithoudingsvermogen. Ze zijn extreem alert, trouw en hardwerkend. Wanneer deze honden echt afgericht zijn, kunnen ze heel goed als waakhond fungeren. Ook zijn Duitse Herders erg liefdevol en aanhankelijk. Ze houden van gezelligheid en zullen elk gezinslid of gast begroeten met een liefdevolle knuffel. Als je op zoek bent naar een hond die niet alleen bewaking biedt, maar ook liefde en aandacht, dan is dit zeker een hond die je in gedachten moet houden.

Belgische Mechelaars

Belgische Mechelaars kunnen ook erg goed als waakhonden gebruikt worden. Deze honden staan bekend om hun pracht en kracht. Ze hebben een stevig, gespierd lichaam waardoor ze zich kunnen verdedigen wanneer nodig. Hoewel ze misschien wat rustig lijken, zijn ze heel alert en waakzaam. Geen verdachte figuren zullen in de buurt van je huis of bedrijfsterrein bewegen zonder dat deze honden het opmerken. Belgische Mechelaars zijn erg makkelijk te trainen.

Australische Veedrijvershonden

Het laatste hondenras dat we bespreken zijn Australische Veedrijvershonden. Deze honden worden vaak gebruikt bij het drijven van vee, maar kunnen ook heel goed als waakhond fungeren. Ze zijn alert, intelligent en hardwerkend. Deze honden zijn een stuk rustiger dan andere waakhonden. Ook hebben ze een natuurlijke wens om waakzaam te zijn en zo hun omgeving in de gaten te houden.

Al met al zijn de bovengenoemde hondenrassen de beste waakhonden. Hoewel alle soorten hun eigen karakteristieken hebben, zijn ze allemaal prima geschikt om als waakhond te dienen. Of je nu op zoek bent naar een vriendelijke, trouwe waakhond of een die vooral de boel in de gaten kan houden; er is voor ieder wat wils. Voor welk hondenras kies jij?