Honden forum

  Forum » Blaf plaats » Welk hondenras past bij ons?

Onderwerp

Datum

Jamie Roberts Jamie Roberts

Welk hondenras past bij ons?

Hallo,

Mijn vriend en ik zouden graag een klein hondje willen, of een hondje van gemiddelde grootte. Nu zijn we vanwege onze werksituatie een beetje onzeker over welk hondenras het beste bij ons zou passen, vandaar dat we graag advies zouden willen hierover.

Wij wonen in een gemiddeld rijtjeshuis met een kleine tuin (met gras). De omgeving waar wij wonen is die van een kleine stad. Het verkeer is er van gemiddelde drukte, we wonen naast een winkelstraat maar er zijn wel genoeg wandelmogelijkheden.

Mijn vriend werkt fulltime van 7.30 tot 17.00 uur en ik volg momenteel een opleiding. ’s Ochtends is er de mogelijkheid met het hondje te lopen, ’s avonds en laat in de avond is dit natuurlijk ook geen enkel probleem. Tussen de middag is dus wel een dingetje want ik kan dit nu maar soms doen en als ik fulltime ga werken niet. We zoeken dus een ras wat overdag goed alleen kan zijn, of eventueel met een soortgenootje.

We zoeken niet per se een ras dat enorm goed met kinderen of andere huisdieren is, maar wel een ras dat goed te socialiseren is. Dit wil zeggen gewoon vriendelijk en niet aanvallend. Wel zijn we sowieso van plan meteen naar puppycursus te gaan en hier tijd in te steken.

18-06-2018 11:59
Lynn Lynn

Re: Welk hondenras past bij ons?

Geen enkele hond is gemaakt of geschikt om zo lang alleen te zijn overdag. Veel is nog onzeker qua werk etc dus het is wellicht verstandig je keuze voor een hond te gaan te heroverwegen.

29-06-2018 20:48
Kim Kim

Re: Welk hondenras past bij ons?

Hoi Jamie

Ik ben er van overtuigd dat een hond voor jullie geen goed idee is.
Er is veel te weinig tijd om een hond te geven wat ie verdiend.
5 dagen alleen zitten met een wandelingetje in de ochtend en avond en nu al weten dat je overdag een probleem hebt......
Iedere hond, klein en groot, verdient minimaal 1 uur los rennen en ravotten en daarnaast nog 2 of 3 wandelingen van 20 - 45 minuten.
Naar gelang wat ie nodig heeft. Maar jullie kunnen daar nog geen fractie van bieden als ik het zo lees.

Heb je al eens gedacht aan het oppassen op honden uit de buurt of van familie. Kun je mooi oefenen of je het ook leuk vind om met stromende regen in de ochtend 30 minuten te lopen.
Als een hond 1 of 2 dagen max 6 a 8 uur alleen is is dat nog te doen, maar als dit al 5 dagen in de week is..... ik weet niet hoor. waarom overweeg je dan uberhaupt een hond. In het weekend wil je vast ook nog leuke dingen doen en is je hond niet altijd welkom.... zit ie weer alleen.
Ook de asielen staan te springen om hulp. Ga daar dan lekker wandelen en spelen met honden. Gun deze diertjes wat extra liefde.

Ik hoop echt dat je het nemen van een hond heroverweegt en er zelfs vanaf ziet.
Ik wilde ook al vanaf mijn 13e een hond en op mijn 30e heb ik er pas 1 aan kunnen schaffen. En waarom? Omdat ik m toen pas kon bieden wat ie verdiende. Ook financieel. Mijn hond was vanaf dag 1 ziek ziek ziek en heeft me klauwen met geld gekost.
Maar ik heb alles met liefde betaald, omdat ik het kon.
Denk goed na. Je klinkt nog jong.....
Dit kun je een hond niet aandoen. Iedere hond verdient meer dan wat jij nu te bieden hebt. Sorry.... klinkt hard, maar ik denk dat je zelf ook wel inziet dat het klopt wat ik zeg.

Nogmaals, ga oppassen op honden of vrijwilligerswerk in het asiel doen. Daar zullen ze je enorm dankbaar zijn!
En voor in huis? Neem een konijntje.... die volstaan wel met de beperkte tijd die je te bieden hebt.

16-08-2018 16:27
Kim Kim

Re: Welk hondenras past bij ons?

En ook nog dit wat je schrijft:

We zoeken niet per se een ras dat enorm goed met kinderen of andere huisdieren is, maar wel een ras dat goed te socialiseren is. Dit wil zeggen gewoon vriendelijk en niet aanvallend. Wel zijn we sowieso van plan meteen naar puppycursus te gaan en hier tijd in te steken.

Wij mensen socialiseren een hond goed of juist niet!
Wij mensen verpesten een hond, niet de hond zelf!
Een puppy cursus is niets meer dan socialiseren en je pup kennis laten maken met eea.
Energie steken in je hond doe je ook als ie 3 jaar is, 7 jaar is, 10 jaar is en ook als ie 14 jaar is.
En een ras wat niet perse goed is met kinderen of andere huisdieren..... maar je schrijft ook dat je anders zorgt voor een soortgenootje..... dus moet ie toch met andere honden kunnen?
En wil je geen kinderen in de toekomst? Want een hond wordt 10 -15 jaar oud..... dus als ie niet met kinderen kan dan ga je m dus weg doen als je hoopt op kinderen......

Nogmaals wat issues om je bewust te maken van wat je zegt/schrijft/denkt en wilt.
Tuurlijk klinkt het geweldig leuk een hondje te nemen, maar er komt heel veel bij kijken. Daar lijk je niet stil bij te staan.
En is je relatie stabiel, want als je uit elkaar gaat, wie neemt de hond, kun je m dan nog betalen? En wie laat m dan uit? of moet ie dan ook weg....

En ik benader het bewust op deze manier, omdat ik met mensen en honden werk..... ik heb al zoveel gezien, gehoord....... ik voorkom liever dan dat ik genees......
Succes met je keuze, hopelijk maak je de juiste keuze

16-08-2018 16:36
Wil je reageren? Dat kan heel makkelijk. Je hoeft alleen maar even lid te worden het is helemaal gratis en duurt 10 seconden.
Nieuw onderwerp starten