Honden forum

  Forum » Blaf plaats » Dwergteckel pup zonder moeder..wie heeft ervaring?

Onderwerp

Datum

eva eva

Dwergteckel pup zonder moeder..wie heeft ervaring?

Hoi,
Ik ben al een hele tijd op zoek naar een chocoladekleurige, ruwharige dwergteckel (reu). Wij hebben er 1 gevonden bij, wat lijkt, een betrouwbare fokker.
Maar na telefonisch contact blijkt de moeder van de pups in de 3e week te zijn overleden. De pups zijn gespeend met geitenmelk.
Ik ben bang dat dit gevolgen heeft voor het karakter van de hond. Is er iemand die hier ervaring mee heeft?

06-11-2015 19:39
Brikysa Brikysa

Re: Dwergteckel pup zonder moeder..wie heeft ervaring?

Hoi, in principe hoeft dit niet echt een probleem te zijn, hebben zelf twee honden gehad die zijn opgegroeid zonder moeder en ook nog mishandeld zijn, Zijn leuke honden geworden.
Maar ga wel voor jezelf even goed na of dit echt een betrouwbare fokker is, bijvoorbeeld mag je bij hem thuis langs komen, dan kan je de leefomstandigheden van de pups zien,goed opletten of de pups daar echt altijd verblijven en niet even heen gebracht zijn en hoe de fokker met ze omgaat. En wat was de oorzaak van het overlijden van de moeder, als dit een vaag verhaal is dan kan je daar ook conclusies uittrekken. En vaak zie je of een pupje blij is en er goed verzorgd uitziet. En als de fokker normaal omgaat met de pups kunnen dit net zo goed leuke hondjes worden, gewoon goed socialiseren en meenemen naar verschillende plaatsen om de pup goed te laten wennen al diverse omstandigheden. Maar dat moet bij elke pup. Ga gewoon op je gevoel af maar beloof voor jezelf dat ook al wil dit hondje heel graag als je gevoel anders aangeeft, vertrouw hier ook op. Malafide fokkers kunnen hele mooie en zielige verhaaltjes vertellen,....denk daar ook aan.
Als het wel allemaal goed voelt en betrouwbaar is, dan wens ik je alvast een hele leuke en lange tijd toe met je hondje. Groetjes

10-11-2015 11:57
Wil je reageren? Dat kan heel makkelijk. Je hoeft alleen maar even lid te worden het is helemaal gratis en duurt 10 seconden.
Nieuw onderwerp starten