Afbeelding De verschillen tussen soorten herders!

De verschillen tussen soorten herders!

Er zijn super veel verschillende rassen als het gaat om rassen. Er bestaan 25 soorten herders, maar in dit blog gaan we in op de populairste honden bij de mens! Na dit blog gelezen te hebben zul je weten waar de honden vandaan komen en of het een hond is die echt bij je past.

Duitse Herder

De Duitse Herder is een van de populairste rassen ter wereld. Dit ras is geschikt voor een hele hoop doeleinden, zo kan hij worden gebruikt als gezinshond of waakhond. Tegenwoordig wordt de hond gebruikt als politiehond, reddingshond en begeleidt blinde mensen.

Schotse Herder

Dit ras komt uit Schotland, zoals zijn naam al beschouwd. Deze hond werd gebruikt als hond voor schapen en zijn tegenwoordig veel gebruikt als tentoonstellings hond. De Schotse herder wordt ook wel een Collie genoemd en zijn er in kort als lang haar. Het ras hecht zich erg aan kinderen en is een vrolijke familie hond.

Hollandse Herder

De Hollandse herder komt voor in kort en langhaar en is een middelgrote hond met een groot uithoudingsvermogen. De hond kan in veel opzichten worden ingezet en is goed in de hondensporten. De voorouders van dit ras zijn de Duitse en Belgische herder. De hond is betrouwbaar waardoor het ook als gezinshond gebruikt kan worden.

Zwitserse witte Herder

Dit is de hond die vaak wordt vergeleken met een wolf en is erg levendig, vrolijk, trouw en attent. Dit ras is graag actief bezig met zijn baasje bij bijvoorbeeld hondensporten. De hond is vaak een groot onderdeel van het gezin en kan enorm goed omgaan met de familie.

Turkse Herder

Deze Herder heeft vaak meerdere namen door de onduidelijkheid van dit ras. De hond wordt ook wel het Anatolische Herder en de Kangal Köpek. Het ras komt uit het oosten van Turkije uit Sivas en wordt veel gebruikt als waakhond. Vroeger gebruikte ze de hond om zichzelf te beschermen tegen wolven en beren. Dit ras is niet aan te raden aan mensen die nog nooit een hond hebben gehad omdat ze erg zelfstandig en zelfverzekerd zijn.

Australische Herder

Dit hondenras is een mooi hondenras met verschillende kleuren in de ogen. De hond heeft een groot uithoudingsvermogen en blinkt vaak tijdens wedstrijden in de hondensport. Het ras komt oorspronkelijk uit Amerika en hebben met Australische honden gekruist om de Australian Shepherd te krijgen.

Mechelse herder

De Mechelse herder heeft een vierkante bouw, korte haren en een zwart masker op de kop. De wollige beharing bij de borst beschermt hem tegen koude weersomstandigheden en hebben een zelfverzekerd en vriendelijk karakter. De Mechelse herder hecht zich aan een gezin waar hij kan wonen met een zachte opvoeding. Het is belangrijk om duidelijk te zijn in de opvoeding om hem zo sociaal mogelijk te laten ontwikkelen.

Schipperke

Het schipperke heeft een zwarte kleur en is het kleinste herdershondje op de wereld. De hond is ondanks zijn grootte erg nieuwsgierig, trouw en een zelfstandig ras. De hond is erg sportief en kan goed hondensporten beoefenen en is goed voor gezinnen met kinderen in huis. een duidelijke leider is erg belangrijk en als hij dit niet heeft gaat hij zelf de leiding nemen.