Afbeelding Hoe zorg je voor je eerste puppy

Hoe zorg je voor je eerste puppy

Hoe krijgen puppy’s het toch altijd weer voor elkaar om mensen verliefd op ze te laten worden. Zo’n lief schattig beestje, die nog geen vlieg kwaad zou doen, maar toch wel een beetje ondeugend is. Wie smelt er nou niet als je zon lieve puppy-oogjes ziet? Het is zeker weten een positieve toevoeging aan je huishouden. Tegenwoordig heeft dan ook bijna iedereen een hond, alhoewel mensen steeds meer naar exotische huisdieren neigen. Maar de eerste paar weken bij het hebben van een puppy zijn enorm belangrijk, dit bepaalt namelijk voor een groot deel het karakter van het beestje voor de rest van zijn/ haar leven. Hier onder staan een paar tips voor het opvoeden van je eerste puppy.

Haal de benodigde spullen in huis

Een puppy in huis betekent ook dat je de nodige spullen moet aanschaffen. Het is dan slim om deze spullen al te hebben voordat je nieuwe beste vriend bij je intrekt. Een kleedje of een knuffel kan dan ook goed zorgen om een pup zich thuis te laten voelen. Als het mag, kun je dat knuffeltje of kleedje al in het nestje van de pup er bij leggen. Zo went hij aan jouw geur, in zijn eigen omgeving. Leg dit daarna in zijn slaapplek bij jou thuis. Naast een knuffel of een kleedje is een bench, botjes, voer, een waterbak en een riem ook belangrijk om alvast aan te schaffen.

Maak je woning puppy-proof

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en natuurlijk voorkom je liever een ongeluk dan dat je het behandelt. Pas je woning dus aan op de komst van je puppy. Zorg dat je alle draden, etc. opbergt, laat geen spullen slingeren en verwijder giftige spullen uit huis of zet het hoog in een kastje. Zorg ook dat je pup niet in je prullenbak kan graaien. Kijk op deze site voor nog meer regels over wat je moet beschikken voor het aanschaffen van een puppy/ huisdier in het algemeen.

Speel genoeg

Een puppy is een druk beest, het heeft dan wel zijn slaap nodig, maar zodra hij wakker is, is hij ook goed wakker. Daarom is het belangrijk om leuk mee te spelen met het beestje. Je kan spelletjes spelen zoals apporteren of touwtrekken. Is je vriendje moe maar ben jij zelf nog niet uitgespeeld? Speel hondenspel ‘The dog house megaways’ om aan je behoeftes te voldoen. Online gokken is namelijk sinds 2021 legaal geworden in Nederland door een nieuwe wet.

Maak een ‘goodnight-momentje’ aan

Wanneer jij en je pup moeten gaan slapen, zorg er dan voor dat je hem voor het slapen nog uitlaat en niet te veel hebt laten drinken. Want een volle blaas en een nacht zonder kans om te kunnen plassen, gaat hem niet worden. Je kan ook nog een klein beetje lekkers in zijn bench/ slaapplek achterlaten zodat hij nog wat te knabbelen heeft.

Bijten mag, maar dan aan een flos

Als jouw puppy er steeds op los bijt omdat hij wilt spelen of vanuit verveling. Dan kan dit niet altijd even fijn zijn. Het is dus belangrijk dat je goed laat weten wat wel en niet mag. Echter moet je niet steeds gaan mopperen en straf geven, want hierdoor kan je puppy zelfs bang voor je worden. Probeer hem daarentegen af te leiden. Zo kan je je hand omwisselen met een flos of een bot.